1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Hey please check out our new forum Suggestions and Ideas found in the area "The Bay" - as we love all your ideas and want to collect them in one place, - please use it going forward. :) Thanks already for helping to make Battle Bay an even better experience. Remember: If your idea already exists - simply add your comment or like to an existing one so we avoid duplicates.
    Dismiss Notice

Framerate drop at almost every start of battle

Discussion in 'Bugs, Issues & Inquiries' started by AcapulcoGold, 27 Jun 2018.

  1. AcapulcoGold

    AcapulcoGold New Member

    Joined:
    29 Jun 2017
    Messages:
    27
    Hello guys,
    I'm running the game on a Samsung s9 Device and since the last update i keep having big drop of framerate at the beginning of each battle, sometime for 2 seconds and sometimes for 20 seconds. I tried uninstall then install again but it didn't change.
    This is annoying cause it may cause to not see properly what's going on at the beginning of a match. Anyone having the same issue ?
     
  2. Fixer sa Recto

    Fixer sa Recto Well-Known Member

    Joined:
    25 Jul 2017
    Messages:
    578
    check here:
    I posted multiple times here on the same issue
    https://forum.battlebay.net/threads/update-bugs.19496/page-9#post-153742
     
  3. AcapulcoGold

    AcapulcoGold New Member

    Joined:
    29 Jun 2017
    Messages:
    27
    Wrong, my problem is not the same as yours.
    I don't have connections issue, my issue is about the framerate dropping, meaning the 3d graphics shows very slowly. My framerate is something like 5 images per second making it not enjoyable to play and also disturbing .
     
  4. Fixer sa Recto

    Fixer sa Recto Well-Known Member

    Joined:
    25 Jul 2017
    Messages:
    578
    ohh ok. try searching there you might find what you're looking for.
     
  5. AcapulcoGold

    AcapulcoGold New Member

    Joined:
    29 Jun 2017
    Messages:
    27
    So, no clue about that problem and how to fix it ?
     
  6. ceycey26

    ceycey26 New Member

    Joined:
    28 Jun 2018
    Messages:
    3
    Hi. I bought a new phone. It is casper via f1 model .
    And i couldn't play battlebay. Why i dont know. I have called the customer service of casper. But they said. It is not our problem. There must be a matter with game. So i ask to you. Where can the problem be. What is the matter.
    I want to play battlebay on my new smart phone. Please help me
     
  7. SupremeCalamitas

    SupremeCalamitas Well-Known Member

    Joined:
    19 Feb 2018
    Messages:
    2,089
    Occupation:
    I don't think it's your business
    Location:
    Anime
    Whoever deletes my posts at least tell me who you are. Heck, delete this post and reveal yourself to me.
     
  8. TheAntiSnipe

    TheAntiSnipe MVP

    Joined:
    11 Jun 2017
    Messages:
    9,094
    Location:
    Classified top secret ;-)
    Is a-me, Anti!

    And your previous post was a troll since the message was CLEARLY not in Turkish. I checked.
     
  9. SupremeCalamitas

    SupremeCalamitas Well-Known Member

    Joined:
    19 Feb 2018
    Messages:
    2,089
    Occupation:
    I don't think it's your business
    Location:
    Anime
    The translation wasn't a troll ( I can show you a picture I made) but apparently I thought it was Turkish
     
  10. TheAntiSnipe

    TheAntiSnipe MVP

    Joined:
    11 Jun 2017
    Messages:
    9,094
    Location:
    Classified top secret ;-)
    Well since it WASN'T in Turkish anyway, your message was unconstructive to the discussion, wasn't it?
     
    Agile Vanguard likes this.
  11. AcapulcoGold

    AcapulcoGold New Member

    Joined:
    29 Jun 2017
    Messages:
    27
    Guys please can you stay in the main subject ?
    And devs please can you tell me what to do ? This problem is disturbing !
     
  12. R4Z0R

    R4Z0R Well-Known Member

    Joined:
    11 Nov 2017
    Messages:
    972
    Location:
    why do u wanna know?
    haha we boast mad skillz in the tendency to divert from the topic here at bbay forums lol
     
  13. FancyMcJackson

    FancyMcJackson New Member

    Joined:
    6 Apr 2017
    Messages:
    4
    Any news on this? Did you solve it? Same problem for me on S9 :/
     
  14. FancyMcJackson

    FancyMcJackson New Member

    Joined:
    6 Apr 2017
    Messages:
    4
    .. and you are also running a s9? tbh I don't rly get the correlation to the topic.
     
  15. Fixer sa Recto

    Fixer sa Recto Well-Known Member

    Joined:
    25 Jul 2017
    Messages:
    578
    before the minigun update i can play even at 400 ping. now? i'm starting at 300 and constantly climbing to 600? wtf! i get disconnected 80% of the time. infamy from 4000 to 3000 quick
     
  16. AcapulcoGold

    AcapulcoGold New Member

    Joined:
    29 Jun 2017
    Messages:
    27
    Yeah i still have that issue, I'm still running the game on a s9 and still get some framerate drop at the beginning of the game.
    It's really annoyind and i never got an answer from the devs....
     
  17. YerJokinArnYer

    YerJokinArnYer MVP

    Joined:
    1 Oct 2017
    Messages:
    1,197
    Location:
    UK
    You would need to help devs to understand what you’re seeing. Is it possible for you to run some screen mirroring software to record what happens, and then post a small clip of it happening on here?
     
  18. YerJokinArnYer

    YerJokinArnYer MVP

    Joined:
    1 Oct 2017
    Messages:
    1,197
    Location:
    UK
    And let them know what version of Android you’re using.
     
  19. Flint

    Flint Well-Known Member

    Joined:
    1 Oct 2017
    Messages:
    983
    Location:
    Netherlands
  20. FancyMcJackson

    FancyMcJackson New Member

    Joined:
    6 Apr 2017
    Messages:
    4
    Well, wouldn't be much to see anyhow, it's just constantly running at round about 5fps or alike from the moment you enter a map. Just like playing it with weak hardware, or when the phone is busy. It stops randomly in the game, mostly around 45s for me, sometimes 5s sometimes 2,5 min. Anyhow can try to capture it later. Android 8.0.0. here. Any other logs one could provide?

    Thnx
     

Share This Page